Title Image

DesignWest Blogg

Testiartikkeli

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Sed posuere interdum sem. Quisque ligula eros ullamcorper quis, lacinia quis facilisis sed sapien. Mauris varius diam vitae arcu. Sed arcu lectus auctor vitae, consectetuer et venenatis eget velit. Sed augue orci, lacinia eu tincidunt et eleifend nec lacus. Donec ultricies nisl ut felis, suspendisse potenti.

Lorem ipsum

  • item 1
  • item 2
  • item 3

Dolor sit amet

  1. item
  2. item
  3. item

Vivamus placerat

Aliquam erat volutpat. Sed congue augue vitae neque. 

Lorem ipsum

Nam molestie nec tortor. Donec placerat leo sit amet velit. Vestibulum id justo ut vitae massa.

Mauris sed libero. Suspendisse facilisis nulla in lacinia laoreet, lorem velit accumsan velit vel mattis libero nisl et sem. Proin interdum maecenas massa turpis sagittis in, interdum non lobortis vitae massa. 

Blommor i stolen

Idag har jag skickat hem en alldeles ljuvlig fåtölj. En stor mysig öronlappsfötölj som fått nytt tyg, Sandersons Newnham Courtney. Jag har tapetserat åtminstone en nyrokokosoffa och sytt dynor till ett rottingmöblemang i det här tyget. Varje gång är är tyget lika vackert!

20160914_112624573_ios20160915_140013552_ios20160914_112503265_ios

Det är ett tyg som ingår i deras Classic Linen kollektion och som innehåller just de flesta klassikerna. Jag har haft boken i mitt sortiment i ca 15 år och tygerna i den är lika populära år efter år. Jag har klätt många möbler med Sandersons tyger och också sålt dem till gardiner.  Och jag förstår att de är omtyckta, de är ju vacka!

Här är ett par exempel till på Classic Linen :

20151217_121037458_ios                                       verhoilu10

Tidlösa mönster, vackra färger, god kvalitet!

Att se hallen i svart

För några år sedan tapetserade vi om i vår hall och efter det har det stört mig jättemycket att dörrarna haft HELT FEL färg! Tidigare var väggarna varmt julröda och de bruna och träfärgade dörrarna passade bra in. Men nu är väggarna tapetserade med en tapet från Designers Guild, i svart och vitt och med stort mönster och ja, bruna dörrar är INTE snyggt då.

 

20160612_154339709_iOS

 

20160617_041031338_iOS

 

20160628_175931093_iOS

 

20160628_183905262_iOS

 

Ytterdörren var brunlackad och Kirena-skjutdörrarna som döljer våra orediga hallskåp är nån sorts skiva. Jag bad mannen lyfta ner skjutdörrarna, dels är det mycket lättare att måla då, dels var det rätt mycket att tejpa. Ytterdörren målade jag på plats. Jag använde Annie Sloan Chalk Paint™ i nyansen Graphite. Jag målade ett varv, målar sällan två varv eftersom Chalk Paint täcker så bra.

Efter det vaxade jag ytorna med Chalk Paint Wax i svart. Nyansen Graphite är som ovaxad mörkgrå, men med det svarta vaxet blir den faktiskt – ja just svart! Jag strök på ett lager svart vax direkt på den målade ytan (alltså inget klarvax först, som man vanligtvis gör). Eventuellt kommer jag ännu att polera ytterdörren lite till för att få en jämnare glans.

Nu ser hallen bra ut!

 

Billnäs-stol

Eftersom jag jobbar i Raseborg har jag under årens lopp gjort ganska många Billnäs-stolar. De är alltid lika enkla och vackra i sitt formspråk. De har en klassisk och tidlös skönhet som jag tycker är så snygg.

För nån vecka sen fick den här stolen lite ny stoppning och nytt läder.

Före den kom till mej hade den varit hos stans duktiga möbelrestauratör Anne Syrén, som jag samarbetat med i många år.  Jag kan verkligen rekommendera Anne, hon gör alltid ett mycket gott arbete och klarar av också verkligt krävande restaureringjobb!

Fiskars Antikdagar

Juliste_2 Juliste_1

DesignWest kommer i år att vara med på Fiskars Antikdagar  7-10 juli. Tillsammans med måla&more, som är agent för Annie Sloan Chalk Paint™ i Finland (och som har en jättefin affär i Tölö, Helsingfors) har vi bokat ett stort stand.

Workshops och erbjudanden

Så varmt välkommen att bekanta dej med Annie Sloans färger och övriga produkter!  Vi kommer att hålla små work shops och demonstrationer, blanda färger och svara på alla dina frågor. Och förstås kommer vi att ha några bra mässerbjudanden. Återkommer till dem sen när det närmar sig!

Fräscha sommarfärger till stugan

Också en liten re-make kan kännas som en stor förändring ibland.

Härom dagen klädde jag om några stolsitsar åt en kund. De ville få in lite färgglädje i gäststugan på holmen och vi utgick från en bredrandig matta i härligt granna färger (rödorange-turkos-grön-gul-lila) som aldrig riktigt hade passat i köket i stan. Kunden valde turkos och lime av tyget Linara från Romo, 2 + 2 sitsar, och av lite extra tyg sydde jag två kuddfodral. Det ser genast så genomtänkt och smart ut när man har kuddar o tex just stolsitsar i matchande tyg. Ett lätt sätt att casha in inredarpoäng liksom 😉

Jag rekommenderar ofta att sy kuddfodral i storlek 45 x 60 eller 50 x 60 cm. Då kan man förvara gästsovkuddar i dem och sparar därmed lite utrymme. Och kom ihåg – kuddar behöver inte ligga i soffhörnet, de kan också ligga på en kista, i en korg eller tom staplade i en hög på golvet. Lika snyggt det!