Title Image

Annie Sloan

ANNIE SLOAN CHALK PAINT™

Det har aldrig varit så här lätt och roligt att måla möbler! Annie Sloan Paint fastnar på nästan alla underlag och du behöver inte ta bort gammal färg eller slipa och spackla. Skalan av färdiga färger är bred, du kan blanda alla färger sinsemellan och skapa dina egna nyanser. Du kan också blanda ut färgen med vatten och göra den tunnare till en lasyr.

 

Med Chalk Paint Wax får du en tålig yta, som du kan polera till önskad glans. Wax finns som klart, mörkt, vitt och svart.

Chalk Paint™

Annie Sloan utvecklade sin Chalk Paint redan för 25 år sedan. Eftersom målarfärgen är så lätt att använda har den blivit väldigt populär såväl bland hobbymålare som proffessionella. Det finns 33 färdiga nyanser och dessutom kan man lätt blanda sina egna varianter.

 

Inspiration och idéer hittar du tex i Annie Sloans böcker eller från hennes egna sidor www.anniesloan.com.

 

Ett exempel på hur Annie Sloan själv använder sin färg

 

 

Chalk Paint™ är användarvänlig – färgen kräver sällan något förarbete. Vanligen behöver man varken slipa eller grundmåla. Den lämpar sig för såväl inomhus- som utomhusbruk samt för nästa alla ytor – obehandlat trä, målade eller lackade ytor, metall, matt plast och terrakotta. Med denna färg ger du snabbt dina möbler ett nytt utseende och ett nytt liv. Prova på att måla ljusstakar, tavelramar, lådor. Du kan måla på tyg och späder du färgen med mycket vatten kan du färga tyg.

 

Låt fantasin flöda!

 

Färgen är vattenbaserad och giftfri. Den innehåller inte bly eller flyktiga organiska ämnen. Den är i det närmaste luktfri.

Chalk Paint™ Wax

Med Chalk Paint får du en sammetsmjuk matt yta. Behandla den målade ytan med Chalk Paint Wax -Clear, så får färgen djup och lite lyster och håller bättre för slitage. Vill du att din möbel ska se lite antik ut och ha patina kan du ovanpå det klara vaxet använda mörkt vax (Dark). I sortimentet ingår också svart vax, som ger din möbel en tuff sliten finish och vitt vax som gör ytan lite ljusare och att den ser tvättad ut.

 

Föremål som står ute bör inte vaxas.

 

Om du målar tex. ditt köksbord, som utsätts för mycket slitage och putsande med våt trasa så rekommenderar jag att du lackar bordsytan med ett vattenbaserat matt lack.

Wall Paint

Wall Paint är väggfärg som utan vax ger en tålig yta åt dina väggar och tak. Den målade ytan är matt och ger ett mjukt och ombonat intryck. Alla väggfärger kan användas som griffeltavla. Den svarta tavlan behöver alltså inte mera vara svart!

Övriga Annie Sloan -produkter

I sortimentet ingår också andra Annie Sloan -produkter, tex insprerande böcker med massor tips och bilder, penslar speciellt lämpliga för Annies färger och vaxer samt schabloner.

Du kan köpa alla dessa produkter hos DesignWest på Gustaf Wasas gata 9 i Ekenäs.

Inspiration och idéer

Workshops

Jag ordnar regelbundet workshops / kurser i att måla med Annie Sloan Paint och att använda vax på olika sätt. Grupperna är små, ca 6 personer så undervisningen är effektiv och personlig.

 

En privat workshop är också ett roligt programalternativ för en möhippa, ett gäng kompisar eller en arbetsplats.

 

Du kan också ge en kurs som gåva till en vän.

Måla din egen möbel

 

På grundkursen bekantar du dej med Annie Sloans härliga  Chalk Paint™ och lär dej några olika sätt att måla och använda vaxer. Ta med dej en egen liten möbel (pall, stol, litet bord) eller nån inredningspryl (träljusstakar, lådor etc).

 

I kursen pris 95€ ingår förutom undervisningsmaterial också en liten burk färg, en liten burk klart vax och en pensel.

 

Plats: DesignWest, Gustaf Wasas gata 9, Ekenäs

 

Förfrågningar och anmälningar: info(at)karinwesterlund.fi